Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΣΥ.ΡΙΖ.ίτιδα Η Οπαδική

Η ΣΥ.ΡΙΖ.ίτιδα απαντάται σε πρώην ιδεολόγους-ψηφοφόρους,
νύν οπαδούς-εξουσιοδικαιολογητές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προσφάτως συριζόπληκτους όλων των πολιτικών τάσεων και χρωματισμών.
Κυρίως όμως, προσβάλλει τα εν παρελθούσα υπνώσει και εν πλήρη αγνοία της καταστάσεων των, ριζοσπαστικοαριστερά κομματόσκυλα.

Η κλινική εικόνα του ασθενούς δεν προδίδει την σημαντικότητα και τη σοβαρότητα της καταστάσεώς του, δια αυτόν τον λόγον άλλωστε, η εν λόγω ασθένεια κρίνεται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη και ύπουλος.

Λίγα από τα πλέον σημαντικά συμπτώματα της ΣΥ.ΡΙΖ.ίτιδας  είναι τα παρακάτω:

- Δικαιολογείς την μετονομασία του Μνημονίου σε Ενδιάμεση Συμφωνία.

- Δικαιολογείς, ως κυβέρνηση, να γίνουν και λίγες ιδιωτικοποιήσεις στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ όταν αντιπολιτευόσουν την κυβέρνηση δε δεχόσουν ούτε μύγα στο υπερσοσιαλιστικό, δημόσιο σπαθί σου.

- Δικαιολογείς την συνάντηση του αρχηγού σου με την Μέρκελ, όταν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια χαρακτήριζες ως γερμανοτσολιάδες, μερκελιστές και προσκυνημένους όσους συναντώνταν μαζί της.

- Δικαιολογείς τη μη κατάργηση των παρελάσεων και επιπλέον τον εμπλουτισμό τους με λαϊκό γλέντι, που φυσικά είναι υπέρμετρα λαϊκό, αφού διοργανώνεται από την κυβέρνηση που υποστηρίζεις.
Ασφαλείς κύκλοι του (υπερ)Αριστερού σου προφίλ δηλώνουν ότι υπό την αιγίδα οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης μάλλον θα θεωρούσες την εκδήλωση κιτς.

- Δεν δικαιολογείς ούτε αιτιολογείς την κατάληψη του κομματικού σου ραδιοφωνικού σταθμού, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια υποστήριζες είτε σιωπηρώς είτε μη σιωπηρώς όλες τις καταλήψεις χώρων και τους λόγους που αυτές γίνονταν.
Τότε, δε σε ενοχλούσαν ούτε εξέταζες εάν είχαν "δηλωθεί" ως συμβολικές ή όχι, αν έτρωγαν αλλαντικά ή πίτσες και ποιος τα πλήρωνε, αν οι καταληψίες ήταν εργαζόμενοι, άνεργοι, οι μπαμπάδες τους ήταν οικονομικά εύποροι ή οτιδήποτε άλλο.
Τώρα, η ασθένεια που σε έχει καταβάλει ζητά απεγνωσμένα δηλώσεις και μετάνοιες. 

- Δικαιολογείς, λόγω αυξημένου αριστερού και πατριωτικού καθήκοντος, φορολογικές αυξήσεις, που πριν καταδίκαζες.

Δικαιολογείς την πτώση των πρωτευόντων θεμάτων της αντιπολιτευτικής περιόδου του κόμματός σου σε δευτερεύοντα ή τριτεύοντα της κυβερνητικής περιόδου του κόμματός σου.

- Ομαδοποιείς τις κριτικές εναντίον σου σαν να προέρχονται από τους ίδιους χώρους, με τους ίδιους τρόπους και από τις ίδιες αφετηρίες, τσουβαλιάζοντας ΚΚΕδες, Αναρχικούς και Δεξιούς ως κοινούς εχθρούς εναντίον της Κυβέρνησής σου.

- Ξαναζωντανεύεις την ΚΚΕδικη προβοκατορολογία και την Λιακοπουλική συνωμοσιολογία κατά το δοκούν.
Ειδικά τις τελευταίες δύο μέρες το σύμπτωμα αυτό κατεγράφη σε επικίνδυνους βαθμούς κομματικής εξάρσεως.

Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα από τα πολλά συμπτώματα της ΣΥ.ΡΙΖ.ίτιδας, μιας αριστερόστροφης ύπουλης ασθένειας που προσβάλει οπαδούς και κομματόσκυλα.
Ως ασθένεια κομματόσκυλων έχει τη δυνατότητα να προσβάλει μόνο μέλη ή ψηφοφόρους κομματικοεξουσιαστικών μηχανισμών.
Ως ασθένεια οπαδών όμως, μπορεί ελαφρώς ή βαρέως παραλλαγμένη να προσβάλει όποιον οπαδοποιεί τα πιστεύω του ή οπαδοποιείται από αυτά, αφού αυτό απαντάται και σε άλλες μορφές, όπως κκεδίτιδα, αναρχίτιδα κ.α.

Εκ βάθους καρδίας εύχομαι Περαστικά

1 σχόλιο:

  1. ...Ο φασισμός μισεί τη νοημοσύνη και ο οπαδισμός αγαπά να μισεί...Ο φανατικός είναι επιζήμιος οπαδός σε όλους τους χώρους , από την πολιτική ώς τα γήπεδα... (κάπου το είχα διαβάσει και μου άρεσε) .
    Δεν μπορώ με τίποτα να κατηγορήσω για φασισμό τους Συριζαίους αλλά για οπαδισμό με συμπεριφορά όχλου (αθάνατε Λεμπόν) ναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή