Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΘΑΝΑΤΟΣ-ΑΘΑΝΑΤΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ...


"Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει"

Δολοφονήθηκε λοιπόν κι ένας Μπάτσος της Αντιτρομοκρατικής.
Φαντάζομαι ότι η ενέργεια αυτή θέλει να λειτουργήσει ως εκδίκηση κυρίως για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβρη από τον Μπάτσο Κορκονέα.
Λένε ότι πρόκειται μάλλον για τη "Σέχτα Επαναστατών".
Οπότε οι κοινωνικές συγκρούσεις βρίσκονται στο "μηδέν-μηδέν".
Ένας από 'δώ, ένας από 'κει.
Ένας Υπήκοος Του Κράτους κι ένας Κρατικός Υπάλληλος.

Τώρα λογικά η κοινωνία μας πρέπει να ισορροπήσει ή έχει ισορροπήσει ήδη αλλά δε το έχει καταλάβει. Ένας νεκρός έφηβος κι ένας νεκρός μπάτσος, δύο θύματα που συμπυκνώνουν το θυμό και τη λύτρωσή μας, το έτσι μας και το αλλιώς μας.

Φαντάζομαι ότι η "Σέχτα Επαναστατών" πιστεύει, ότι προσδιορίζεται και ξεπηδά μέσα από το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του και τις ανάγκες του, οπότε μας εκπροσωπεί και θέτει τις σκέψεις μας πολύ πρακτικά πάνω στο τραπέζι του θανάτου.
Εκφράζει το θυμικό μας και κάνει αυτό που εμείς φοβόμαστε να κάνουμε. Μας βγάζει από τη δύσκολη θέση δηλαδή κάνοντας τη βρώμικη δουλειά.
Αν ήταν τόσο εύκολο οι κοινωνικές ταραχές να αποσυμπιέζονται με δυο-τρεις δολοφονίες, τότε τα προβλήματα θα έπρεπε να ’χαν λυθεί ήδη.

Συγνώμη κύριοι της "Σέχτας Επαναστατών", αλλά εμένα δε με εκφράζετε. Η λογική σας είναι πέρα από τη δική μου, συμπεριφέρεστε σαν Εξουσιαστές και σκοτώνετε με στόχο να διεγείρετε το θυμικό μου και όχι τη λογική μου, έχετε ανακηρυχθεί σε Αξιωματούχους της Επανάστασης, αλλά εμάς δε μας ρωτήσατε.

Όταν ξαναμαζευτείτε για να αποφασίσετε το ποιός θα είναι ο επόμενος στόχος που θα χτυπήσετε, κάντε μου μια χάρη και χτυπήστε πρώτα τα κεφάλια σας στον τοίχο. Και αν φοβάστε να κάνετε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον διαβάστε ένα θεατρικό έργο που σας αφορά. Είναι διαδακτικό για όλους μας και το όνομα αυτού: «Οι Δίκαιοι» του Άλμπερ Καμύ…

Ξέρω ότι πολλοί δε θα συμφωνήσουν με τα παραπάνω, αλλά ακόμα και η εκδίκηση έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Δε δέχομαι κανέναν να κυβερνάει ή να εκδικείται ή να κάθεται στο Επαναστατικό Πάνθεον και εγώ από κάτω να τον χειροκροτώ.
Αυτά…

11 σχόλια:

  1. η θέση σου είναι σαφής και καλύπτει και τη δική μου... η διάκριση μεταξύ θυμικού και λογικής -και η κριτική της- είναι πολύ εύστοχη και βαθιά πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι νομιζω κι εγω Romandante. Βαρέθηκα να λειτουργούν κάποιοι, από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας, εσένα, εμένα, όλους. Αν ήμασταν σε επαναστατική περίοδο, δε θα το συζήταγα καν. Είμαστε πολύ μακριά όμως από κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bravo pes ta!psosypografw.kai mia kai thimises kamu"Με την αδικία είτε πολεμούν, είτε συμπράττουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ μεγαλο θεμα αυτο της τρομοκρατιας και ειδικα όταν ξεφεύγει από οποιαδήποτε λαϊκή απαίτηση και θεληση. Θελω να διαλεγω εγω αυτόν που με εκφράζει και οχι να με ερμηνευουν εξουσιαστες και επαναστατες κατα το δοκουν. καλημερα vassia4444

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο διαφωνίας μαζί σου. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει την δολοφονία του οποιουδήποτε ; Δεν νομίζω ότι με την δολοφονία ενός αστυνομικού λύνονται τα προβλήματα μας, ούτε ότι θα γίνει καλύτερη η αστυνομία. Δεν νόμιζω ωστόσο ότι αυτή η Σέχτα θέλει να εκφράσει επαναστατικότητα ή ότι προέρχεται απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Γιατί ξαφνικά οι αναρχικοί να έγιναν αδίστακτοι δολοφόνοι στα όρια μαφίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι να σου πω; μπορει η σεχτα να ειναι ο,τιδήποτε. Παντως ο αναρχικός χώρος έιχε τετοιες τάσεις στην ιστορια του κατα περιοδους, χωρίς αυτό να σημαινει βεβαια οτι προκειται για την κυρια τακτικη του. παντως η σεχτα μπορει να οτιδηποτε, ακόμα και κρατικοι υπαλληλοι σε διατεταγμενη υπηρεσια προς διαμορφωση αρνητικου κοινωνικου κλιματος. Δεν ξερω πραγματικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι κι αυτή η συμπεριφορά μια από της πολλές της αγειωσιάς μας. Δε θέλουμε βία, αλλά μόνο με βία αντιδράμε στην βία (οξύμωρο...)
    Να είσαι καλά και να γράφεις πάντα!
    Θα χαρώ να δω σχόλιά σου στο xypname
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to zhthma den einai na prosdiorisoume toso poia einai h sexta h kathe sexta,na tous valoume mia tabela provokatorwn,parakratikwn,epanastatwn kai ta loipa..,alla na xekatharisoume pws tetoiou eidous praktikes den mas ekfrazoun kai den entassontai se syllogikes draseis.praktikes "vendetas" den odhgoun pouthena.epishs,na xekatharisoume pws den boroume na vazoume sto idio kazani tin dolofonia tou alexh,m afti enos astunomikou,den exisonontai,sti logikh oti apo allou proerxontai,allo skopo exoun kai allou odhgoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι το θέτεις σε λάθος βάση και παρασύρεσαι στη λογική που θέλουν να σε οδηγήσουν...
    Μην πέφτεις στην παγίδα που συνήθως πέφτουν όλοι! Μην υιοθετείς την άποψή τους και ξεκινάς την ανάλυση από εκεί! Αυτό είναι το παιχνίδι τους...
    Η "τρομοκρατία" είναι η υπηρεσία του παρακράτους στην υπηρεσία του κράτους. Και φυσικά θα βγάλουν και κανένα δικό τους από τη μέση για να οδηγήσουν τη μάζα εκεί που θέλουν... αναλώσιμοι είναι, ιδίως οι κατώτεροι που εκτελούν διαταγές.
    Η κάθε "σιέστα", 'Ε.Α." και ό,τι άλλο σκαρφιστούν για να υπάρχει ποικιλία για κάθε χρήση... χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την κυβέρνηση (αν και πιο σωστό είναι το σύστημα εξουσίας, και σ' αυτό περιλαμβάνονται πολλοί, και επιχειρηματίες...) στην υλοποίηση των στόχων της.Και αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι πολλά και η επίτευξη των στόχων επείγει. Γι αυτό στήνονται τόσο γρήγορα και τόσο πρόχειρα όλα. Δεν είναι απλή βλακεία, είναι πανικός! Βέβαια αυτός ο πανικός τους έχει κάνει τελείως αδίστακτους και άκρως επικίνδυνους, γι αυτό το να μην πέφτει κανείς στην παγίδα τους και να τους ξεμπροστιάζει κάθε στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη...
    Παράλληλα υπογείως και με ταχύτητα "πολυβόλου" περνάνε όλα τα αντιδημοκρατικά νομοσχέδια και διατάξεις και στήνονται όλες οι απαραίτητες μεθοδεύσεις για τη διάλυση των πάντων, την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και την περαιτέρω χειραγώγηση των πολιτών. Και αυτά στρέφονται κατά των σκεπτόμενων πολιτών που μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνοι(!) και όχι της μάζας που έτσι κι αλλιώς χειραγωγημένη είναι και ευτυχισμένη στη βλακεία της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί κι εσύ όμως. Μην είμαστε τόσο σίγουροι για το ποιοί είναι αυτοί της 'Σέχτας'. Σε ένα σχόλιό μου παραπάνω έγραψα ότι μπορεί να είναι "ακόμα και κρατικοι υπαλληλοι σε διατεταγμενη υπηρεσια προς διαμορφωση αρνητικου κοινωνικου κλιματος." Άρα δεν έχω πέσει σε καμία Κρατική λούμπα, αλλά δε θέλω να πέσω και σε καμία λούμπα Επαναστατών-Μασκοφόρων-Εκδικητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ αλισαχνη
    Δεν νομίζω ότι η δολοφονία του Άλεξανδρου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο τη δολοφονία του αστυνομικού, εκτός κι αν εννοείς ότι το να είσαι αστυνομικός εμπεριέχει τον κίνδυνο αυτό ενώ το να είσαι 15χρονός όχι οπότε είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά καταδικαστέα είναι και η μία και η άλλη δολοφονία με το ίδιο σθένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή