Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: "ΑΔΩΝΙΣ ΠΑΓΚΑΛ(Α)ΟΣ"...



Αυτοί οι δύο τελικά πρέπει με ένα μεταφυσικό τρόπο να είναι αδέλφια. Βρε όλο και περισσότερο να συμφωνούν τώρα τελευταία. Ειδικά ο Γεωργιάδης, συχνά πυκνά επικαλείται τον Πάγκαλο για να υποστηρίξει τις απόψεις του. Μάλιστα ο Πάγκαλος δίνει στον Άδωνι τη δυνατότητα να δικαιολογεί το φασισμό του κάτω από την ομπρέλλα του Παγκάλιου Προοδευτισμού. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Γίνεται πολύ εύκολα.Είναι η μέθοδος της απλής Λογικής. Αφού αυτά που λέω εγώ τα λέει και ο Πάγκαλος και αφού ο Πάγκαλος είναι Προοδευτικός, άρα και εγώ ο Άδωνις είμαι Προοδευτικός.
Βέβαια μπορείς να το πάρεις και αντίστροφα και να συμπεράνεις, λογικά πάλι, ότι ο Πάγκαλος είναι Φασίστας.
Είναι η ίδια λογική που διέπει και τα συμπεράσματα περί Αναρχικής Ιδεολογίας: Αφού κάποιοι Αναρχικοί (Πραγματικοί ή όχι, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή) καίνε και σπάνε, τότε όλοι οι Αναρχικοί καίνε και σπάνε.
Μπορώ κι εγώ λοιπόν να υποστηρίξω άνετα, ότι αφού ΜεγαλοΠασοκτζηδες και ΜεγαλοΝεοδημοκρατες κλέβουν και κουκουλώνουν, τότε και όλοι οι ΜικροΝεοδημοκράτες και ΜικροΠασοκτζήδες κάνουν το ίδιο. Ποιός μπορεί να με αμφισβητήσει και με τι επιχειρήματα; Μιλάω για επιχειρήματα, όχι για κραυγές.
Επανέρχομαι στο θέμα μου αναφέροντας τα εξής: όταν ο Πάγκαλος μίλαγε πριν λίγο καιρό για το Άσυλο και τους καταληψίες του, χαρακτηρίζοντάς τους ως "αλητήριους", "ψευτοπροοδευτικούς" και άλλα πολλά, έσπευδε ο Μπουμπούκος να συμφωνήσει και να υπερθεματίσει.
Η δεύτερη φορά ήταν η συμφωνία τους το βράδυ των εκλογών από ό.τι κατάλαβα, πάνω σε ένα απόσπασμα από τον ¨Επιτάφιο" του Περικλή, που αναφέρει ότι εμείς οι Αθηναίοι θεωρούμε τον πολίτη που δεν δείχνει ενδιαφέρον για την πολιτική ζωή όχι φιλήσυχο αλλά άχρηστο. Ο Πάγκαλος με λίγα λόγια χαρακτήρισε τους "πολίτες" που απείχαν, άχρηστους. Ενώ οι υπόλοιποι πολίτες (φεύγουν τα εισαγωγικά) που συμμετείχαν είναι οι χρήσιμοι, οι ΚΑΘΑΡΟΙ πολίτες κατά τη γνώμη του. Μάλιστα ζήτησε από τους άχρηστους πολίτες να μην τολμήσουν στις επόμενες εκλογές να τον Ψηφίσουν (Μην ανησυχείς Θεόδωρε, δε θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς).
Για να μη τα πολυλογώ, έσπευσε πάλι ο Μπουμπούκος να συμφωνήσει με τους χαρακτηρισμούς του και ως ΕλληνοΑρχαιοΓνώστης υπερθεμάτισε. Ο Γεωργιάδης δηλαδή μας συμβουλεύει πώς πρέπει να είναι η Δημοκρατία μας, πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε εμείς οι πολίτες, για ποιούς λόγους πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογές.
Αυτό που ξέχασαν βέβαια να μας πουν και οι δύο είναι οτι ο Περικλής δεν είχε στο νου του τη Δημοκρατία που επικρατεί σήμερα, αλλά τη Δημοκρατία που τελικά εγκαθίδρυσε ο ίδιος, την άμεση Δημοκρατία, όπου οι πολίτες τιμούσαν το ρόλο τους, οι Δημόσιοι άνδρες δεν κέρδιζαν χρήματα από την ΠαραΠολιτική, η λέξη "πολίτης" ήταν συνώνυμο της λέξης "συμμετοχή", που δεν υπήρχαν Επαγγελματίες Πολιτικοί, αλλά ενεργοί πολίτες.
Και από ό,τι θυμάμαι, οι Αρχαίες Δημοκρατίες άρχισαν να φθίνουν από κάτι Δημοκράτες-Δημαγωγούς σαν τους Πάγκαλο και Γεωργιάδη...
ΣΕΙΣΜΟΣ-ΣΕΙΣΜΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛ(Α)ΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μάλλον για άλλο πράγμα μιλάνε πράγματι.
    Στην εποχή την οποία επικαλούνται, ο υπερβολικός πλούτος ήταν ύβρις. Δεν ακούω να το θυμούνται ποτέ. Έχει πλάκα πάντως να τους βλέπω να διαλέγουν τι από την αρχαία ηθική θα προβάλουν...

    Στο μεταξύ, αν ο Πάγκαλος δεν θέλει να τον ψηφίσουν, μια καλή ιδέα θα ήταν να μη θέσει υποψηφιότητα. Γιατί δεν του το προτείνουμε, αφού έχει τόσο άγχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως μεταξύ του πρώτου (αφού το λέει ο Πάγκαλος που είναι προοδευτικός άρα και ο Γεωργιάδης είναι προοδευτικός!) και του δεύτερου, μάλλον το δεύτερο ισχύει. Μάλλον ο Πάγκαλος είναι κρυφοφασίστας! Έχει και να μοιάσει... τον παππού του!
    Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που έδωσε τον Οτσαλάν, αυτός που μαζί με τον Σημίτη και τη Βάσω Παπανδρέου (νομίζω και άλλον ένα που δε θυμάμαι) απαίτησαν να παραιτηθεί ο Παπανδρέου για να αναλάβει ο Σημίτης και να φέρει τη χώρα δεξιότερα να την παραδώσει στη δεξιά, που έκανε πάντα αβάντα στη Μπακογιάννη ακόμα και για χονδροειδέστατα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της ("παραδόξως" αυτοί οι δύο πάντα εμφανίζονται ως δίδυμο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή