Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΛΕΜΕ...








ΕΚΛΟΓΕΣ 2007… ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ
Στα πλαίσια της έμμεσης-αντιπροσωπευτικής(τόσο έμμεση που δείχνει αόρατη, τόσο αντιπροσωπευτική που έχουμε ξεχάσει ότι αντιπροσωπεύει εμάς)δημοκρατίας που ζούμε, νιώθω την ανάγκη να υποστηρίξω την ακραία με την πρώτη ματιά άποψη, ότι όπως το λευκό-άκυρο-αποχή δεν δεικνύει απαραίτητα ανευθυνότητα, άλλο τόσο και η επιλογή κάποιου κόμματος δεν σημαίνει αξιωματικά υπευθυνότητα. Επωφελούμαι και εγώ βέβαια αυτής της “ιερής”(και καλά…)στιγμής του πολίτη, που καλείται κάθε σχεδόν τέσσερα χρόνια να αποφασίσει για την τύχη του, όπως και για αυτή των συμπολιτών του, όταν στο μεσοδιάστημα είναι δεμένος από τις αλυσίδες της όποιας “δημοκρατικής” επιλογής του και δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον. Δεν ξέρω αν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έλληνα, ότι ενώ συνήθως βρίζει και καταριέται την κυβέρνηση που ο ίδιος ψήφισε για μια τετραετία, την επόμενη φορά ξαναψηφίζει τους ίδιους ανθρώπους που έβριζε μόλις την προηγούμενη μέρα.
Αρχικά θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα περί υπευθυνότητας και όχι μόνο:
Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίζεις αυτό που έμαθες από τους γονείς σου; Η επιλογή κόμματος είναι σαν τη σεξουαλική πράξη. Κάποιοι σου μιλάνε γι’ αυτή αλλά στο τέλος πρέπει εσύ να… πράξεις και υπεύθυνα μάλιστα.
Πόσο υπεύθυνο είναι να κρίνεται η ψήφος σου από το ποιός θα βρει δουλειά σε σένα ή στο παιδί σου; Εξήγησέ μου, που ακριβώς εντοπίζεις υπευθυνότητά προς τους συμπολίτες σου και τη χώρα σου, όταν ψηφίζεις με βάση το στενό προσωπικό σου συμφέρον;
Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίζεις κάποιο κόμμα που μάλλον δε σε εκφράζει και πολύ, μόνο και μόνο επειδή το αντίπαλο κόμμα δεν σε εκφράζει καθόλου; Σταμάτα επιτέλους να δέχεσαι ως αυτονόητη την άποψη, ότι στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος, γιατί έτσι, πάντα θα έχεις μέτριους πολιτικούς και ακόμα πιο μέτριους κυβερνήτες.
Πόσο υπεύθυνο είναι η επιλογή σου να κρίνεται απ΄ το αν ο παππούς ή ο προπάππους σου ήταν στον εμφύλιο με τη μία ή την άλλη πλευρά; Θυμήσου….είμαστε στο 2007.
Πόσο υπεύθυνο είναι να εκδίδουν τα κόμματα προεκλογικά πολιτικά προγράμματα τα οποία γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι κανείς δε θα διαβάσει; Άλλωστε αν ποτέ διαβάσεις κάποιο από αυτά θα αντικρίσεις τον παράδεισο επί της γης, τόσο ωραία είναι όλα· μετά τις εκλογές έρχονται τα δύσκολα…..
Πόσο υπεύθυνο είναι τόσα χρόνια να ακούς για δεσμεύσεις… τελικά αδέσμευτες; Ο μοναδικός δέσμιος είσαι εσύ φίλε/ η μου.
Πόσο υπεύθυνο είναι να κουνάς ακόμα πλαστικά και πάνινα σημαιάκια, να χειροκροτείς σε προεκλογικές συγκεντρώσεις τα φωνητικά κρεσέντο του αρχηγού σου και να αφισοκολλάς ηλίθιες φάτσες που χαλάνε την αισθητική μας; Το ξαναγράφω μήπως και το ξέχασες, είμαστε στο 2007.
Πόσο υπεύθυνο είναι να δίνεις την πολύτιμη ψήφο σου σε αυτούς που τα “λένε καλύτερα” νιώθοντας μετά προδομένος και απελπισμένος;
Πόσο υπεύθυνο για την τύχη της χώρας σου είναι να εκλέγεις ανθρώπους, που χαϊδεύουν τα αυτιά σου και σε πείθουν ότι δεν κάνεις ποτέ και για τίποτα λάθος;(πχ Ανδρέας Παπανδρέου).
Πόσο υπεύθυνο είναι να ξαναψηφίσεις ανθρώπους όπως τον Πολύδωρα και την Μπακογιάννη, που έχουν για ευαγγέλιο τους, το απόφθεγμα του αρχιπροπαγανδιστή ναζί Γκαίμπελς που έλεγε, ότι όσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται;
Πόσο υπεύθυνο είναι να πιστεύεις ότι μια ιδεολογία μπορεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα;(πχ κομμουνισμός-φιλελευθερισμός κ.α.).
Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίζεις ανθρώπους, που στο ναυάγιο του Σάμινα ως αντιπολίτευση ζητούσαν να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση ή τουλάχιστον ο διοικητικά υπεύθυνος υπουργός, ενώ τώρα ως κυβέρνηση έκαψαν την Ελλάδα και δεν βρίσκουν κανένα λόγο όχι μόνο να παραιτηθούν, αλλά ούτε καν να ζητήσουν μια συγνώμη;(ισχύει και το αντίστροφο).
Πόσο υπεύθυνο είναι να επιτρέπεις να διαχειρίζονται το πολίτευμά σου τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι;(Τράγκας, Κακαουνάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Παναγιωταρέα και λοιποί).
Πόσο υπεύθυνο είναι να εκλέγεις ανθρώπους, που δε σου δίνουν ποτέ λογαριασμό για την τύχη των δικών σου χρημάτων που εκείνοι διαχειρίζονται, ενώ εδώ και χρόνια αδειάζουν τα ταμεία σου και τσακώνονται για το ποιος έφαγε τα περισσότερα;
Πόσο υπεύθυνο είναι να εκλέγεις ανθρώπους που συνεχίζουν να διατηρούν σ’ αυτό το χάλι τον κρατικό (κατ’ ευφημισμό δημόσιο) τομέα μόνο και μόνο για να αλιεύουν τις ψήφους που χρειάζονται;
Πόσο υπεύθυνο είναι να εκλέγεις αυτούς, που κάθε φορά προσπαθούν και τελικά καταφέρνουν να σε πείσουν, ότι θα μείνεις ακυβέρνητος αν δεν έχουνε την αυτοδυναμία που χρειάζονται, λες και σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή λες και με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις λύσαμε όλα μας τα προβλήματα και έτσι έχουμε το προνόμιο να αποκλείουμε ασυζητητί εναλλακτικές μορφές πολιτικής ζωής και δράσης;
Πόσο υπεύθυνο είναι να εκλέγεις ανθρώπους επειδή τυχαίνει να είναι γνωστοί;(τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές κτλ). Έχεις εξετάσει με κάποιο τρόπο την πολιτική τους ικανότητα ή για να το θέσω αλλιώς: θα έδινες ποτέ για φτιάξιμο στον μανάβη τα χαλασμένα σου παπούτσια; Μάλλον όχι. Τότε γιατί θα επιτρέψεις να γίνουν εθνοπατέρες άνθρωποι σαν τον νεογεννηθέντα κομμουνιστή Απόστολο Γκλέτσο (για όσους δεν θυμούνται είναι ο σκληρός μπάτσος από το Τμήμα Ηθών) και την νεοεθνικίστρια Έφη Σαρρή(ναι ,για την ψολέω σε ξεχάσαμε μιλάω).
Πόσο υπεύθυνο είναι αριστερέ ψηφοφόρε να αποδέχεσαι ότι το κόμμα σου(για αριστερό κόμμα μιλάμε τώρα)υιοθετεί τα ίδια μαρκετινίστικα κόλπα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;(Θυμήσου, Γκλέτσος-ΚΚΕ, Τριφύλλη-ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ.α).Η περίπτωση της κ. Κανέλλη φίλε/ η μου κομμουνιστή είναι διαφορετική, γιατί αγγίζει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων αφού και γνωστή είναι και πιστή ορθόδοξη χριστιανή είναι (αχ ρε Καρατζαφέρη, την έχασες).Θα’ θελα να ξέρω πως ένιωσε η άθεη κ.Παπαρήγα, όταν την είδε στην τελευταία ορκωμοσία της βουλής να τρέχει για να φιλήσει το χέρι του Xριστόδουλου (αλλά ξέχασα ο αφελής ότι η θρησκεία φέρνει χιλιάδες ψηφαλάκια, οπότε συγχωρούνται όλα, έτσι Αλέκα;)
Πόσο υπεύθυνο είναι να εξοργίζεσαι όταν αναρχικοί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) καίνε ελληνικές σημαίες και αυτοκίνητα, ενώ εσύ παραμένεις απαθής μπροστά σε όλους αυτούς που εδώ και τριάντα χρόνια (για να μην ανατρέξω παλιότερα) καίνε το μέλλον σου, το περιβάλλον σου, τα ταμεία σου, τις συντάξεις σου, το επίπεδο ζωής σου, αλλά πολύ περισσότερο αυτό των παιδιών σου; Πρέπει να δεις αναρχικούς να καίνε τη σημαία για να καταλάβεις, ότι είναι ήδη καμένη και άθλια χιλιομπαλωμένη από τους πολιτικούς που εσύ ψηφίζεις;
Πόσο υπεύθυνο είναι να εκλέγεις ανθρώπους μειωμένης ικανότητας και ευφυϊας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι κάτοχοι βαρυνόντων πολιτικά επιθέτων;(π.χ. Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης και πολλοί άλλοι).
Πόσο παρήγορο για το μυαλό σου είναι να θαυμάζεις ανθρώπους που μιλάνε διανοουμενίστικα ενώ εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτα απ΄ όσα λένε;(π.χ. Βαγγέλης Βενιζέλος).Ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό:Σχεδόν όλοι θαυμάζουν τους πολιτικούς που δεν μπορούν να καταλάβουν. Συνειδητοποίησε κάποια στιγμή, ότι η πολιτική δεν είναι αυτό που βλέπεις, γιατί αυτό που βλέπεις, είναι μόνο εκείνο στο οποίο την έχουν καταντήσει οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες.
Πόσο παρήγορο είναι να ψηφίζεις και να κάνεις υπουργούς ανθρώπους λόγω της ομορφιάς τους (αααααχ!!!!αυτός ο Αβραμόπουλος), ενώ κατά τα άλλα είναι ανίκανοι; Πρέπει να σου θυμίσω ότι η ψήφος σου αφορά το μέλλον όλων μας, δεν μετέχεις σε εκλογή Σταρ Ελλάς.
Πως γίνεται είτε η οικονομία έχει θετική είτε αρνητική εξέλιξη, εσύ πάντα να παλεύεις με τα ίδια οικονομικά προβλήματα παραπονούμενος συνεχώς για τα ίδια και τα ίδια; Αλήθεια δε βαρέθηκες τον εαυτό σου;
Πόσο καίριο για την υπευθυνότητά σου κρίνεις το γεγονός πως ο,τιδήποτε γνωρίζεις για τη“δημοκρατία” σου, το πληροφορείσαι από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, συνήθως λίγο πριν πέσεις ναρκωμένος το βράδυ να κοιμηθείς;
Πόσο υπεύθυνο θεωρείς από πλευράς σου να έχεις εκλέξει για αντιπροσώπους σου τύπους όπως οι Κουλούρης (ο ευγενής γκόμενος), Γιακουμάτος (ο λαϊκόςδεξιός γκόμενος), Κυριάκος Μητσοτάκης( όταν είμαι στα πάνελ δεν ξέρω από πού θα μου έρθει η σφαλιάρα), Πολύδωρας (ο στρατηγός του αυνανισμού), Πάγκαλος(όταν είμαι υπουργός κάνω το πρόβατο, όταν δεν είμαι και αφού δε με νοιάζει κάνω το λύκο), Ανδρεουλάκος(αλήθεια πότε θα φτιάξει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που μας υποσχέθηκε;), Σκυλλάκος(τι να λέμε τώρα…) κ.τ.λ. Σίγουρα ξέχασα κάποιους αλλά είναι τόσοι πολλοί που…καταλαβαίνετε.
Ερωτήσεις σε σχέση με τους γνωστούς πολιτικούς αρχηγούς.
Για τον κ.Καραμανλή: Πόσο υπεύθυνο είναι να ξαναψηφίσεις κάποιον που έκανε σημαία του κόμματός του την επανίδρυση του κράτους, ενώ έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδομήσει και το πιο μικρό κομμάτι θλιβερού κράτους είχαν αφήσει οι προηγούμενοι;(και μη μου πεις ότι φταίνε οι αναρχικοί για την αποτυχία του, γιατί αν υπήρχε ισχυρό κράτος οι αναρχικοί θα ήταν υπό εξαφάνιση, εκτός κι αν δεχτούμε την άποψη, ότι τα Εξάρχεια έχουν τόση δύναμη που μπορούν να καταστρέψουν το κράτος, οπότε πάλι ο βασιλιάς είναι γυμνός αφού δεν κατάφερε να τους προλάβει και να τους εμποδίσει). Βέβαια ο άνθρωπος είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του. Θυμάμαι σε μια προεκλογική συγκέντρωση το 2004 στη Μακεδονία, φωνάζοντας οι συγκεντρωμένοι ρυθμικά το σύνθημα “ήρθε η ώρα του Καραμανλή” εκείνος είχε απαντήσει το ανατριχιαστικό “η δικιά σας ώρα ήρθε” και όπως φαίνεται το εννοούσε(σεμνά και ταπεινά πάντα).
Για τον κ.Παπανδρέου: Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίσεις κάποιον που θέλει να σε πείσει ότι γεννήθηκε τώρα και δεν ξέρει τίποτα για το τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ, αν και υπουργός των κυβερνήσεων του; Αν όλα ήταν καλά επί ΠΑΣΟΚ, τότε γιατί από την πρώτη στιγμή της αρχηγίας του επαγγέλλεται τη νέα αλλαγή; (νέα αλλαγή σε σχέση με τι; με την αλλαγή του πατέρα του; με τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ που ήταν και ο ίδιος υπουργός; με ακόμα παλιότερα; με τι ακριβώς;). Αν δεν ήταν όλα καλά επί ΠΑΣΟΚ, τότε γιατί δεν παραιτήθηκε ποτέ όντας υπουργός, ενώ τώρα ζητάει να παραιτηθούν όλοι; Περίεργη αύξηση ευαισθησίας παρουσιάζει ο κ.Παπανδρέου. Μήπως να του βάλουμε θερμόμετρο πολιτικού κόστους;
Πριν προχωρήσω, θέλω να πω, ότι η κριτική μου προς την αριστερά(είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική) ήταν πάντα αυστηρή γιατί από αυτήν πιστεύω ότι μπορούμε να αντλούμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αν δεν έχεις κάτι ψηλά δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα, αν όμως το έχεις, πρέπει να είσαι αυστηρός και καυστικός ώστε να το κάνεις καλύτερο.
Για τον κ.Αλαβάνο: Πόσο υπεύθυνο είναι αριστερέ ψηφοφόρε να ψηφίσεις κάποιον που υποτίθεται ότι παλεύει για σένα και τα οικονομικά σου προβλήματα, ενώ εκείνος τα έχει λυμένα όλα; (γύρω στα 250.000 ευρώ καταθέσεις αν θυμάμαι καλά, ποσοστό 5% από τα μεταλλεία της Τήνου κ.α.).Αριστερέ ψηφοφόρε αν πιστεύεις ότι λαϊκίζω θυμήσου ότι ο Μάρξ πέθανε πάμφτωχος, ο Τσε Γκεβάρα ήταν από αστική οικογένεια με στρωμένη καριέρα, αλλά προτίμησε να αγωνιστεί και τελικά να σκοτωθεί για τις ιδέες του, ενώ ο αναρχικός Κροπότκιν, που μάλλον δεν ξέρεις, απεκδύθηκε του πριγκιπικού του τίτλου και πέρασε τα μισά χρόνια της ζωής του σε εξορία και φυλακές προσπαθώντας να κάνει πράξει τις ιδέες του. Όταν θες να λέγεσαι αριστερός πρέπει και να φαίνεσαι, πόσο μάλλον όταν θες να είσαι και ηγέτης της αριστεράς. Το να μη φοράς γραβάτα και να καβαλάς που και που βέσπα, δε σου προσδίδει αριστερή ταυτότητα.(τo τελευταίο ισχύει και για τον κ.Τσίπρα) Εγώ θα περίμενα από τον κ.Αλαβάνο να ενισχύσει με την περιουσία του είτε τα επαναστατικά είτε τα κινήματα πολιτών σ’ όλο τον κόσμο.
Για την κ.Παπαρήγα: Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίσεις κάποιον που πιστεύει ότι για όλα φταίει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, η πλουτοκρατία και ο ιμπεριαλισμός; Ναι σύμφωνοι, σε πολλά έχετε δίκιο. Από εκεί και πέρα όμως και μέχρι του σημείου να είστε σίγουροι ότι κατέχετε την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, εεε αυτό δεν θα τό’ θελε ούτε ο Μάρξ. Κάτι τελευταίο: μη θεωρήσετε ποτέ ότι έχετε κάποια διαφορά σε σχέση με αυτούς που πιστεύουν στον Θεό που έτσι κι αλλιώς εσείς δεν δέχεστε, γιατί από τη μία πλευρά εκείνοι έχουν τους Χριστό, Βούδα, Μωάμεθ κ.α. ενώ από την άλλη εσείς προσκυνάτε τους Mάρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν κ.α. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι θρησκείες υπόσχονται επουράνιο παράδεισο ενώ εσείς επίγειο, σε όλα τα άλλα είστε ίδιοι(ευαγγέλια, αιρέσεις, διωγμοί αντιφρονούντων / αιρετικών κ.τ.λ).
Για τον κ.Καρατζαφέρη: Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίσεις κάποιον που πιστεύει ότι είναι ευλογημένος από το Άγιο Πνεύμα, επειδή ένα περιστέρι κατσικώθηκε στο κεφάλι του στη γιορτή των Φώτων πριν χρόνια στο Φανάρι; (ελπίζω να μην έχετε ξεχάσει αυτό το γελοίο περιστατικό και το ακόμα πιο γελοίο ισχυρισμό του κ. Καρατζαφέρη περί επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος). Πόσο υπεύθυνο είναι να ψηφίσεις κάποιον που τώρα βρίζει αυτούς που κάποτε του έδωσαν πολιτικό ψωμί (οικογένεια Μητσοτάκη), που τονίζει συνέχεια την λαϊκή του καταγωγή λες και παρακολουθείς τον Νίκο Ξανθόπουλο σε μελό ταινία του ’60, που τώρα κόπτεται για τη δημοκρατία, όταν πριν λίγα χρόνια παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, είχε καλεσμένο στο κανάλι του τον Στυλιανό Παττακό, που λίγο καιρό πριν υποστήριζε ανοιχτά τον Λεπέν ενώ τώρα κάνει πως δεν το θυμάται, που ξεφτιλίζει τα θρησκευτικά του πιστεύω και την οποιαδήποτε σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο για να μαζέψει ψήφους(μπράβο κύριε Καρατζαφέρη, πολύ χριστιανικό εκ μέρους σας), που δίνει λεφτά σε αναξιοπαθούντες χέρι με χέρι ζωντανά από το κανάλι του (αν έχεις διαβάσει ποτέ το κατά Ματθαίον κ. Καρατζαφέρη στο κεφάλαιο στ, στίχο 3 θα δεις ότι ο Χριστός συμβουλεύει: “σου δε ποιούντος ελεημοσύνην μη γνώτω η αριστερά σου τι ποεί η δεξιά σου”), που πρόσφερε για χρόνια βήμα μέσω του καναλιού του στο νεοφασίστα Πλεύρη και τώρα εντάσσει στα ψηφοδέλτια του και τον υιό του. Και ο παππούς του Πάγκαλου ήταν δικτάτορας θα μου πεις αλλά ο Πάγκαλος είναι σοσιαλιστής (εδώ γελάμε όσο θέλουμε). Θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω το εξής: όσο ο Πάγκαλος είναι σοσιαλιστής, άλλο τόσο ο υιός Πλεύρη θα αποδειχτεί δημοκράτης. Ο αχταρμάς που προσφέρει ο κ.Καρατζαφέρης, αυτή η σαλάτα που ανακατεύει πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια (Παναγία μου, ανατρίχιασα…) με κομμουνισμό, σχεδόν αναρχικές κορώνες μαζί με φιλοβασιλικά αισθήματα και απροκάλυπτο αντισημιτισμό(αντισιωνισμό το λέει ο ίδιος), να ξέρει ότι δεν πείθει και φαίνεται από μακριά η αναδυόμενη σβάστικα.
Για τον κ.Παπαθεμελή δύο σχόλια:
1) “Παπαθεμελή,Παπαθεμελή,απόψε ένας ναύτης το κορμί μου αμελεί” του Λαζόπουλου, αν θυμάστε την περίπτωση με το ωράριο των νυχτερινών κέντρων.
2) Αν ήταν λίγο πιο χοντρός και ψηλότερος θα ήταν φτυστός ο Καρατζαφέρης.
Προτεινόμενα επαγγέλματα για τους γνωστούς πολιτικούς αρχηγούς όταν αποφασίσουμε να τους απολύσουμε:
1)Καραμανλής:α)Ψήστης σε σουβλατζίδικο στο Λιανοκλάδι ειδικευμένος στα
καλαμάκια β)ευνούχος σε κάποιο ανατολίτικο χαρέμι(ούτε για να πηδήξει δεν τον έχω ικανό).
2)Παπανδρέου:α)Θυρωρός σε μέγαρο δημόσιας υπηρεσίας β)σερβιτόρος σε καφενείο γ)πωλητής ρούχων σε μαγαζί στο Κολωνάκι δ) πλασιέ δονητών για ώριμες κυρίες ε) οδοκαθαριστής (άλλωστε έχει αποδείξει την αξία του σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ).
3)Παπαρήγα:α) Διορισμένη από το κράτος καθαρίστρια σχολικών κτιρίων β) αντικαταστάτρια τσίτας σε νούμερο περιοδεύοντος τσίρκου των Τιράνων γ) πρόσχαρη τσατσά σε παρακμιακό μπουρδέλο της οδού Φυλής και δ) δεσμοφύλακας στα γκούλαγκ της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.
4)Αλαβάνος:α)Με παπάκι να παραδίδει σουβλάκια και άλλα εδέσματα(κοντοσούβλι, εξοχικό κ.τ.λ.) συνεργαζόμενος με το σουβλατζίδικο που εργάζεται ο κύριος με το νούμερο 1)α) και β)ζητιάνος στη μεγάλη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα οδού Αχαρνών.
5)Καρατζαφέρης:α) Νονός της νύχτας, υπεύθυνος και για το σουβλατζίδικο που εργάζονται Καραμανλής-Αλαβάνος β) Μάρτυρας του Αλλάχ που ευτυχεί να χτυπήσει λεωφορείο γεμάτο εβραίους (συγνώμη πάλι έκανα λάθος σιωνιστές εννοούσα, αυτούς προτιμάει) γ) εθνάρχης Μακάριος στη θέση του εθνάρχη Χριστόδουλου δ) άγιος της Ελληνικής Ορθοδόξου εκκλησίας και ε) πρωταγωνιστής σε τσόντα της δεκαετίας του’70.
6)Παπαθεμελής: α) επιτυχημένος ακροβάτης του τσίρκο Μedrano
β) Αντίπαλος νονός του ήδη υπάρχοντος νονού Καρατζαφέρη γ) απόστρατος παρασημοφορημένος στο πεδίο των μαχών αξιωματικός του ελληνικού στρατού δ) δημοτικός μπάτσος ε) κανονικός μπάτσος στ) αποτυχημένος καθηγητής θεολογίας στο συγκρότημα σχολείων Γκράβα ή στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων ζ) μαρμαρωμένος βασιλιάς η) ντι τζέι σε κλάμπ για νάνους και θ) δευτεραγωνιστής ή αντικαταστάτης σε τσόντα του ‘70(όποτε δεν προλαβαίνει ο Καρατζαφέρης).

Δεν ξέρω αν κατάφερα να αποδείξω γιατί θεωρώ ανευθυνότητα την ψήφο, πάντως προσπάθησα να σε κάνω να σκεφτείς, γιατί δεν πρέπει να θεωρείς ως αυτονόητο ότι το να ψηφίζεις είναι υπευθυνότητα.
Πίστεψε στον εαυτό σου και τους γύρω σου, συζήτα μαζί τους ελεύθερα χωρίς κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις και θα πειστείς ότι όλοι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς και απλά διαφέρουμε στον τρόπο εξεύρεσης λύσεων. Κάνε ό,τι θες, μόνο σε παρακαλώ σβήσε την τηλεόραση και κοίτα την κατάσταση κατάματα (όχι πίσω από εξωραϊστικές τηλεοπτικές οθόνες). Πιστεύεις πως σου αξίζει όλο αυτό; Αν το πιστεύεις, άραξε αναπαυτικά στον καναπέ σου και άσε τους άλλους να αποφασίζουν για εσένα, αν όχι δες τι μπορείς να κάνεις και να’ σαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν να αφήσουν τον καναπέ τους αλλά νομίζουν ότι είναι μόνοι τους, όπως το νομίζεις κι εσύ. Μην αφήσεις άλλο καιρό να πάει χαμένος. Αγκάλιασε όποιο μη πολιτικάντικο κίνημα σε εκφράζει και αγωνίσου. Αν δε σ’ αρέσει ούτε αυτό, τουλάχιστον σκέψου λογικά και άφησε πίσω αυτούς που σου μαυρίζουν την ψυχή. Έχε από εδώ και πέρα ως παράδειγμα την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι των πληγέντων περιοχών για να σβήσουν τις φωτιές που απειλούσαν τις ζωές τους. Πίστεψε στον εαυτό σου και συνειδητοποίησε, ότι το πολιτικό κριτήριο και η αίσθηση της κοινής ευθύνης βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Η ενασχόληση με την πολιτική ούτε σπουδάζεται, ούτε κληροδοτείται, μην την αφήνεις σε άλλους. Κάτι τελευταίο. Μην ξεχνάς ποτέ πως ό,τι θεωρούνταν ουτοπικό πριν 150 χρόνια είναι πραγματικότητα σήμερα, οπότε αν αγωνιστούμε για την δικιά μας ουτοπία τώρα, ίσως να γίνει η αυριανή πραγματικότητα, αν όχι των παιδιών μας,
τουλάχιστον των παιδιών τους.
Για το τέλος ένα σύνθημα κλεμμένο από την σιωπηλή διαμαρτυρία για τα καμένα δάση που έλαβε χώρα την 29η Αυγούστου 2007 στην πλατεία Συντάγματος.
ΜΑΥΡΗ ΓΗ
ΜΑΥΡΑ ΔΑΣΗ
ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ
ΜΑΥΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου